نوعی چربی سوز با اسم زنجبیل!!!

نوعی چربی سوز با اسم زنجبیل!!!

زنجـِبیل یا زنجفیل یا شنگویر یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است.

زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.

جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند؛ گل‌های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنـگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.

نوع سفید در ادویه جات مصرف می شود و نوع خاکستری با عطری مطبوع در بازار رایج است.

این گیاه مقوی معده، ضدنفخ، مناسب برای درمان دل درد، همچنین تعریق‌آور، محرک فعالیت غدد، اشتهاآور، نیرودهنده،

دفع سموم بدن و پاک‌سازی معده و روده است.زنجبیل برای افراد با مزاج بلغمی و سرد مفید است. افراد می‌توانند ۴ تا ٨‌گرم از زنجبیل را در نیم لیتر آب به مدت ١٠‌دقیقه بجوشانند و آن را مصرف کنند.

زنجبیل برای متعادل‌کردن طبع غذاهای سرد موثر است. این گیاه برای بیشتر افراد مفید بوده اما زیاده‌روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود. بیماران دچار اگزما، حساسیت‌های پوستی و طبع گرم نباید در مصرف زیاده‌روی کنند.

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *